Facebook

VEEL GESTELDE VRAGEN

Toezicht

Wat is de AFM?
De Autoriteit Financiële Markt (AFM) houdt toezicht op de financiële markten: op sparen, beleggen, verzekeren, lenen, pensioenen, kapitaalmarkten, vermogensbeheer en accountantsorganisaties en verslaggeving. (Bron: afm.nl)

Wat is Duowonen?
Duowonen is geen lening of krediet maar een verkoop van de grond onder uw woning. De overdracht van het eigendom van de grond en de betaling van de koopsom gaan via de notaris. Gelijk met de verkoop van de grond krijgt u het eeuwigdurend recht op het gebruik van de grond. Hiervoor betaalt u een maandelijkse vergoeding.

Waarom valt Duowonen niet onder AFM-toezicht?
Duowonen is volgens de Wet op het financieel toezicht (Wft) geen financieel product. Omdat Duowonen geen financieel product is kan het niet onder AFM-toezicht vallen, want de AFM houdt alleen toezicht of financiële markten/producten.

Hoe ben ik dan als consument beschermd?
De koper van de grond, verzekeraar Goodlife, staat wel onder financieel toezicht. Advies over Duowonen wordt uitsluitend gegeven door financieel adviseurs die onder toezicht staan van de Wft. DNGB betaalt op geen enkele wijze commissie of provisie aan de adviseurs. Hierdoor bent u verzekerd van onafhankelijk advies dat onder toezicht staat.

Klik hier voor meer details over het wettelijke kader »

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag met een gratis oriëntatiegesprek.
Ook kunnen we u in contact brengen met een onafhankelijke adviseur bij u in de buurt.

Deze partijen adviseren Duowonen:

andere
adviseurs

Vraag de gratis
Duowonen brochure aan
Top