Facebook

VEEL GESTELDE VRAGEN

Rechten en plichten

Nee, de erfpachtvoorwaarden bepalen dat verhuur van de woning niet is toegestaan.
Als erfpachter heeft u vergelijkbare plichten als wanneer u de eigenaar van de woning, inclusief de grond zou zijn. U bent dus bijvoorbeeld verantwoordelijk voor betaling van onroerende zaak belasting, verzekeringen (zoals een opstalverzekering), etc. Ook moet u de woning en de grond eromheen zelf onderhouden.
Nee, kopen is een recht, geen plicht.
Ja, een opstalverzekering is verplicht. Dit staat ook in de erfpachtvoorwaarden. Als erfpachter heeft u vergelijkbare plichten als wanneer u de eigenaar van de woning inclusief de grond zou zijn.
U bent verplicht met het geldbedrag eerst uw resterende hypothecaire lening af te lossen. Het restant kunt u vrij besteden. Als u nu geen hypothecaire lening heeft, is het beschikbare bedrag volledig vrij te besteden.
Of u belasting moet betalen en hoeveel hangt af van wat u met het ontvangen geldbedrag gaan doen. Wij raden u aan een financieel adviseur om advies te vragen of contact op te nemen met de belastingdienst.

Goodlife betaalt de overdrachtsbelasting over de grondwaarde bij het afsluiten van een Duowonen contract. Bij terugkoop van de woning betaalt u de overdrachtsbelasting.

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag met een gratis oriëntatiegesprek.
Ook kunnen we u in contact brengen met een onafhankelijke adviseur bij u in de buurt.

Deze partijen adviseren Duowonen:

andere
adviseurs

Vraag de gratis
Duowonen brochure aan
Top