Facebook

VEEL GESTELDE VRAGEN

Overlijden en scheiden

Als u komt te overlijden verandert er niets. Het Duowonen contract blijft onveranderd. Uw partner kan in de woning blijven wonen. U bent namelijk beide erfpachters onder het Duowonen contract. U moet er wel rekening mee houden dat bij uw overlijden het pensioeninkomen van uw partner vaak zal dalen. Dus ook al stijgt de canon niet, de woonlasten als deel van het inkomen stijgen wel. De inkomenstoets voorafgaand aan het afsluiten van het Duowonen contract houdt rekening met deze mogelijke inkomensdaling.
Het Duowonen contract blijft ongewijzigd tot 24 maanden na overlijden van de langstlevende erfpachter. Als een van uw kinderen de woning betrekt, verandert er ook na 24 maanden niets. In alle andere gevallen zal na 24 maanden de canon minimaal verdubbeld worden.
Ja, u kunt de woning op elk gewenst moment verkopen. Dit geldt ook voor uw erfgenamen na uw overlijden. Uw erfgenamen hebben dan 24 maanden de tijd om dit te doen. Na 24 maanden heeft Goodlife het recht de canon minimaal te verdubbelen. Als een van uw kinderen de woning betrekt, blijft de canon hetzelfde (behalve de jaarlijkse inflatiecorrectie).
Als u gaat scheiden zijn er twee mogelijkheden:

  1. De woning wordt te koop gezet
    Bij verkoop van de woning gelden de standaard voorwaarden van Duowonen.
  2. Een van u koopt de ander uit en blijft in de woning
    Als één van u in de woning wil blijven wonen, dan wordt opnieuw een inkomenstoets gedaan. DNGB zal namens Goodlife kijken of het inkomen voldoende is om de canon te betalen. Als dit het geval is, dan wordt het Duowonen contract onder dezelfde voorwaarden voortgezet.

In geval van scheiding raden we u altijd aan om met een financieel adviseur te praten.

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag met een gratis oriëntatiegesprek.
Ook kunnen we u in contact brengen met een onafhankelijke adviseur bij u in de buurt.

Deze partijen adviseren Duowonen:

andere
adviseurs

Vraag de gratis
Duowonen brochure aan
Top