Facebook

VEEL GESTELDE VRAGEN

Kosten

Bij ontvangst hoeft u geen belasting te betalen. Verder is het afhankelijk van wat u met het geld gaat doen. Bijvoorbeeld, als u het bedrag consumptief uitgeeft, betaalt u verder niks. Als u er andere bezittingen voor koopt, kan het zijn dat u daar vermogensbelasting over moeten betalen. Als u twijfelt over de fiscale gevolgen van uw plannen, raden wij u aan een financieel adviseur om advies te vragen of contact op te nemen met de belastingdienst.
Ja, er zijn voor u kosten verbonden aan het afsluiten van het Duowonen contract

U betaalt de volgende kosten:

(1) afhandelingskosten over de grondwaarde (1,21% inclusief BTW),
(2) kosten Duowonen NWWI Taxatie,
(3) kosten notaris, en
(4) kosten financieel adviseur.

Gedurende de looptijd van het Duowonen contract zijn er geen kosten en betaalt u alleen de maandelijkse canon. Alleen wanneer u in verzuim bent met betalen van de canon kunnen wij extra kosten in rekening brengen.

Wanneer u de grond terugkoopt, brengt DNGB een vast bedrag aan afhandelingskosten in rekening (op dit moment €363 inclusief BTW). U bent bij terugkoop van de grond overdrachtsbelasting verschuldigd.
Goodlife koopt de grond onder uw woning en betaalt overdrachtsbelasting over de grondwaarde. De overdrachtsbelasting is op dit moment 2%.

Koopt u in de toekomst de grond terug? Dan betaalt u de overdrachtsbelasting. De overdrachtsbelasting wordt berekend over de grondwaarde verminderd met 17 keer de jaarlijkse canon. Wij raden u altijd aan om naar de website van de belastingdienst (www.belastingdienst.nl) te kijken en met een financieel adviseur te praten.

Koopt iemand anders in de toekomst uw woning inclusief de grond? Dan betaalt die koper de overdrachtsbelasting als u heeft afgesproken dat de aankoopkosten voor de koper zijn (“kosten koper”).

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag met een gratis oriëntatiegesprek.
Ook kunnen we u in contact brengen met een onafhankelijke adviseur bij u in de buurt.

Deze partijen adviseren Duowonen:

andere
adviseurs

Vraag de gratis
Duowonen brochure aan
Top