Facebook

VEEL GESTELDE VRAGEN

Grond terugkopen en verkopen

U heeft altijd het recht om de grond terug te kopen. De terugkoop is een recht, geen plicht. Het terugkooprecht is een kenmerk van Duowonen waarmee het zich positief onderscheidt van vele vormen van (gemeentelijk) erfpacht.
Duowonen werkt met een vaste grondquote voor de vaststelling van de grondwaarde bij terugkoop. Deze grondquote staat vast bij aanvang van het Duowonen contract. De grondquote is een percentage en wordt bij het afsluiten van het Duowonen contract berekend door de grondwaarde te delen door de marktwaarde van de woning inclusief grond. De erfpachter betaalt dan de vaste grondquote maal de getaxeerde marktwaarde van de woning en de grond bij terugkoop. Maar let op, de terugkooprijs kan nooit lager zijn dan het geldbedrag dat u van Goodlife heeft ontvangen. Dit betekent dat u altijd minimaal de oorspronkelijke grondwaarde betaalt bij terugkoop. In hoofdstuk 5 (rekenvoorbeelden) van de gratis Duowonen brochure staan een aantal cijfermatige voorbeelden om dit verder duidelijk te maken.
U heeft altijd het recht om de woning te verkopen. Toestemming van DNGB is niet nodig. U zet de woning te koop via een makelaar. Nadat u de koopovereenkomst heeft getekend, koopt u de grond terug van Goodlife. De verkoop gaat in één transport bij de notaris. De koper maakt de verkoopprijs voor grond en woning over naar de notaris. De notaris betaalt Goodlife voor de grond en u ontvangt het resterende bedrag.

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag met een gratis oriëntatiegesprek.
Ook kunnen we u in contact brengen met een onafhankelijke adviseur bij u in de buurt.

Deze partijen adviseren Duowonen:

andere
adviseurs

Vraag de gratis
Duowonen brochure aan
Top