Facebook

CONTROLE DOOR
ONAFHANKELIJKE
REGISTER TAXATEUR

DNGB heeft u een verzilver voorstel doen toekomen.
U dient het bedrag in uw opdracht te laten controleren
door een onafhankelijke register taxateur.

LAAT HET BEDRAG UIT HET DUOWONEN
VERZILVER VOORSTEL CONTROLEREN
DOOR EEN DESKUNDIGE TAXATEUR


Wanneer moet u contact opnemen met een taxateur?

Volgens de berekening van DNGB kan het geldbedrag dat in het verzilver voorstel wordt genoemd uit uw woning worden gehaald. Het zogenaamde “verzilveren”. Het genoemde bedrag staat volgens DNGB gelijk aan de waarde van de grond onder uw woning.

Om er zeker van te zijn dat het voorgestelde bedrag ook daadwerkelijk de waarde van uw grond is, is het belangrijk dat een onafhankelijke taxateur deze waarde voor u controleert.

Door uw postcode in het onderstaande veld in te voeren tonen wij de taxateurs die dicht bij uw woning zijn gevestigd. De taxateur waardeert de waarde van de grond onder uw woning en legt dit vast in een taxatierapport. Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) controleert vervolgens of de taxatie voldoet aan de taxatienorm opgesteld door het NRVT (Nederlandse Register Vastgoed Taxateurs). Kijk voor meer informatie op www.nwwi.nl.

U kunt met de door u gewenste taxateur(s) contact opnemen om de prijs - voor de uit te voeren taxatie - af te spreken. Vervolgens maakt u uw keuze kenbaar aan uw financieel adviseur die de opdracht aan de taxateur verstuurt.

Lagere waarde

Als de taxateur de grondwaarde lager waardeert dan 90% van de waarde uit het verzilver voorstel, en u wilt hierom geen gebruik meer maken van het verzilver voorstel, dan betaalt DNGB uw taxatiekosten. U kunt de factuur voor de taxatie opsturen naar DNGB. DNGB maakt na ontvangst van uw factuur, binnen uiterlijk 5 werkdagen het volledige bedrag van de taxatie aan u over.

ZOEK EEN TAXATEUR IN DE BUURT

Deze partijen adviseren Duowonen:

andere
adviseurs

Vraag de gratis
Duowonen brochure aan
Top